2007-10-01

Vägunderhåll?

Fråga från en medlem:

Jag undrar vem som ansvarar för vägunderhållet. Vi har betalat 350:- (höjt från 250:-) till Hävdavägens Vägsamfällighet. Vår del sköts väl OK men vem ansvarar för den del som börjar ungefär vid snickeriet och går bort till bonden - Christer - ? På den här sträckan har det hela sommaren varit och är fortfarande stora gropar i vägen. Faktiskt farligt för bl a cyklister eller vid promenad i höstmörkret. Vem åtgärdar?

3 kommentarer:

Hasse H sa...

Vägansvarig är vägföreningen och objektet är uppenbarligen svårskött eftersom det varit tvättbräda och gropar de senaste 15 åren oavsett vilka som suttit i styrelsen. Mitt förslag är att lägga en liten lantlig asfaltsula på vägen. Lättsköt, olerigt på vinterhalvåret och ganska trevligt. Lär väl inte sänka värdet på husen heller.
När jag ändå loggat in vill jag lyfta en annan hjärtefråga: Bredband åt alla i Örnahusen-Norrekås! Och då menar jag fiber in i husen. Fundera på detta så ska vi i styrelsen ta fram ett förslag på hur sådant kan ordnas.
Njut av den goda hösten.

Hasse H sa...

PS
Hasse H står för Hans Henecke. Jag tycker inte vi ska ha anonyma inlägg på vår egen blogg

Norrekås och Örnahusens Byalag sa...

Jo det är vägföreningen i Örnahusen. Kanske förvirrar det frågeställaren (via email i samband med anmälan till byalaget) att det finns två vägföreningar för Hävdavägen, en för Örnahusen och en för närmare Skillinge.

Någon som vet vem som är kontaktpersoner för respektive vägförening?

+Richard